Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης 2020: όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ζητήστε Προσφορά

Συζητήστε το έργο σας με έναν ειδικό

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 20 files.
Υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων: .pdf, .docx, .doc, .xlsx, .xls, .pptx, .ppt, .zip, .rar και εικόνες.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος κάθε αρχείου είναι 20MB.
Λονδίνο Παρίσι Αθήνα

Η μετάφραση έχει διεθνή χαρακτήρα. Πολλές γλώσσες, ακόμη και οι λιγότερο κοινές, μεταφράζονται από επαγγελματίες αλλά και από ιδιώτες σε καθημερινή βάση, για αυτό και – εύλογα – της αφιερώνουμε μια ημέρα κάθε χρόνο.  

Η Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου. Η 30η Σεπτεμβρίου είναι, παράλληλα, και η ημέρα της γιορτής του Αγίου Ιερομού που θεωρείται προστάτης των μεταφραστών και ήταν ο επίσημος μεταφραστής της Βίβλου στα Λατινικά τον 3ο αιώνα.  

Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης: ποιος είναι ο ρόλος της; 

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι μια ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ειδικούς της γλώσσας, τονίζοντας τη σημασία του έργου τους, που βοηθά στην συνένωση δύο ή περισσότερων πολιτισμών, την προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων και της εκπαίδευσης.

Η τεχνική μετάφραση χρησιμοποιείται στα οικονομικά, την πολιτική, την λογοτεχνία καθώς και σε άλλους τομείς. Επομένως, είναι απαραίτητη για την παροχή σαφών μηνυμάτων, για τη λήψη σημαντικών στρατηγικών αποφάσεων σε διεθνές επίπεδο, και την διατήρηση της ειρήνης μεταξύ των εθνών.  

Διαγωνισμός αφίσας 

Οι επαγγελματίες μεταφραστές, διερμηνείς και ορολόγοι βρίσκονται στο προσκήνιο την ΔιεθνήΗμέρα Μετάφρασης. Ένα διαφορετικό θέμα επιλέγεται κάθε χρονιά και φέτος η Διεθνής Ομοσπονδία Μεταφραστών επέλεξε το θέμα « finding the words for a world in crisis». Στόχος είναι επαγγελματίες γραφίστες να δημιουργήσουν διαφορετικές αφίσες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, και η νικητήρια αφίσα χρησιμοποιείται για την προώθηση αυτής της ημέρας.  

Η Διεθνής Ομοσπονδία Μεταφραστών (FIT) ενώνει τους επαγγελματίες μεταφραστές και επιλέγει με προσοχή το θέμα που αντιπροσωπεύει το έτος.  

Πώς να γίνετε πιστοποιημένος μεταφραστής

Πάνω απ ‘όλα, για να ασκήσετε το επάγγελμα του μεταφραστή, πρέπει να κατέχετε άριστη γνώση της μητρικής σας γλώσσας και μιας δεύτερης γλώσσας. Είναι επίσης απαραίτητο να αποκτήσετε την απαιτούμενη γλωσσική εξειδίκευση σε συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο (π.χ. ιατρικά, νομικά, τεχνικά, οικονομικά κ.λπ.). Όσον αφορά στην εκπαίδευση, σε πανεπιστημιακό επίπεδο, μπορείτε να επιλέξετε το Πτυχίο στις Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες (LEA).

Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο «μεταφραστής», αναφερόμαστε και δύο άλλα επαγγέλματα στον ίδιο τομέα: του διερμηνέα και του ορολόγου. Ο πρώτος είναι εξειδικευμένος στα ηχητικά αρχεία. Όσον αφορά στον δεύτερο, ο γλωσσολόγος είναι υπεύθυνος για την εύρεση της αντίστοιχης λέξης από την γλώσσα-πηγή στην γλώσσα-στόχο.  

Η Intertranslations συνεργάζεται με έμπειρους επαγγελματίες που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ειδική σελίδα μας.  

Εγγραφείτε στο newsletter μας!  

Ανακαλύψτε τα υπόλοιπα άρθρα μας!

Δείτε το νέο white paper   
Ζητήστε Προσφορά
Scroll to Top