Ζητήστε Προσφορά

Συζητήστε το έργο σας με έναν ειδικό

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 20 files.
Υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων: .pdf, .docx, .doc, .xlsx, .xls, .pptx, .ppt, .zip, .rar και εικόνες.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος κάθε αρχείου είναι 20MB.
Λονδίνο Παρίσι Αθήνα

Μεταφραστική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών

Ισότιμες Μεταφράσεις με αυτές της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών τώρα!

Οι επικυρωμένες μεταφράσεις της Intertranslations έχουν την ίδια νομική ισχύ με αυτές που παρέχονται από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου εξωτερικών, ενώ κερδίζετε σε:

• Χρόνο – ταχύτατη παράδοση μεταφράσεων, ακόμη και αυθημερόν, χωρίς αναμονή σε ουρές και χωρίς τη φυσική σας παρουσία (παραλαβή και παράδοση μέσω courier)

• Καλύτερες τιμές και απόλυτη διαφάνεια στην τιμολόγηση

• Ποιότητα – μεταφράσεις από έμπειρους πιστοποιημένους μεταφραστές

Οι επικυρωμένες μεταφράσεις που πραγματοποιούνται από το μεταφραστικό γραφείο Intertranslations είναι ισότιμες με τις επίσημες μεταφράσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών.


Στην Ελλάδα επικρατεί πολλές φορές σύγχυση γύρω από το ζήτημα της επικύρωσης μεταφράσεων. Οι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες μετάφρασης και επικύρωσης με αποτέλεσμα να χάνονται σε γραφειοκρατικά ζητήματα που οδηγούν σε καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση του αιτήματός τους και να συμβιβάζονται με την ιδέα του υψηλού κόστους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει ειδική υπηρεσία μετάφρασης εγγράφων για λογαριασμό του κοινού, με πολλούς να έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι πρόκειται για το μοναδικό φορέα που δύναται να εκπονεί νόμιμες επίσημες μεταφράσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, η εν λόγω υπηρεσία είναι μόνο ένας από τους παρόχους που έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, με ό,τι χαρακτηρίζει συνήθως μια δημόσια υπηρεσία, δεν είναι, λοιπόν, μονόδρομος για τις μεταφράσεις των εγγράφων σας. Εάν έχετε ανάγκη για επίσημη μετάφραση, η ελληνική νομοθεσία σας δίνει τις εξής επιλογές:

Δυνατότητα επικύρωσης μεταφράσεων έχουν:

• Οι δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού συλλόγου, εφόσον διαθέτουν αποδεδειγμένα επαρκή γνώση της γλώσσας του πρωτότυπου αλλά και του μεταφρασμένου κειμένου
• Οι επαγγελματίες μεταφραστές, πτυχιούχοι του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου
Και, όπως ήδη αναφέρθηκε,
• η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, μεταφράσεις επικυρωμένες από τους ανωτέρω παρόχους έχουν την ίδια απολύτως νομική ισχύ.

Απευθυνόμενοι στην Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία εξυπηρέτησης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, καθώς καλείστε να περιμένετε σε σειρά αναμονής, και ότι ενδεχομένως να μην σας παρασχεθεί η απαραίτητη καθοδήγηση όσον αφορά σε γραφειοκρατικά ζητήματα.

Εάν θέλετε να αποφύγετε την ταλαιπωρία και το υψηλό κόστος, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στην ομάδα μας. Οι επικυρωμένες μεταφράσεις που παρέχονται από την Intertranslations είναι ισότιμες με τις επίσημες μεταφράσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Ταυτόχρονα, θα είμαστε στη διάθεσή σας για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τη μετάφραση και επικύρωση των εγγράφων σας, από την πρώτη επικοινωνία μέχρι την παράδοσή τους.

Οι μεταφράσεις εκπονούνται από επαγγελματίες μεταφραστές, συνεργάτες της εταιρείας μας, ενώ το νομικό μας τμήμα αναλαμβάνει την επικύρωσή τους για κάθε νόμιμη χρήση στην Ελλάδα ή/και το εξωτερικό, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας και προσφέρουμε άμεσες, αποτελεσματικές και οικονομικές λύσεις για τους πελάτες μας. O χρόνος παράδοσης είναι σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με αυτόν του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να σας παρέχουμε επικυρωμένες μεταφράσεις αυθημερόν.

Επιδιώκοντας πάντοτε ταχύτατη παράδοση και βέλτιστη ποιότητα, αναλαμβάνουμε με υπευθυνότητα τη μετάφραση ξενόγλωσσων πτυχίων και λοιπών ακαδημαϊκών εγγράφων, οικονομικών και φορολογικών εγγράφων, πιστοποιητικών, συμβάσεων, ισολογισμών και κάθε είδους ιδιωτικού ή δημοσίου εγγράφου.

Δείτε το νέο white paper   
Ζητήστε Προσφορά
Scroll to Top