Πόσο σημαντική είναι η μετάφραση στον κλάδο των μεταφορών και των υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics);

Ζητήστε Προσφορά

Συζητήστε το έργο σας με έναν ειδικό

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 20 files.
Υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων: .pdf, .docx, .doc, .xlsx, .xls, .pptx, .ppt, .zip, .rar και εικόνες.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος κάθε αρχείου είναι 20MB.
Λονδίνο Παρίσι Αθήνα

Στον σημερινό κόσμο της παγκοσμιοποίησης, οι επιχειρήσεις επεκτείνονται συνεχώς σε νέες αγορές. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες μεταφορών διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες. Μέσο μεταφοράς αποτελεί οποιοδήποτε τεχνολογικό προϊόν που χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση ανθρώπων και προϊόντων από το ένα μέρος στο άλλο. Οι διαφορετικοί τύποι μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούνται για τη μετακίνησή τους περιλαμβάνει από αυτοκίνητα και λεωφορεία μέχρι μετρό, τρένα, αεροπλάνα ή ακόμα και πλοία. 

Οι εταιρείες μεταφορών πρέπει να μεταφράζουν τυχόν έγγραφα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες τους όταν συναλλάσσονται με διεθνείς συναλλαγές.  Στο κείμενο που ακολουθεί θα μάθετε πόσο σημαντική είναι η μετάφραση στον κλάδο των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Κατανοώντας τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η μετάφραση, μπορείτε να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι και η επιχείρηση σας να έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

1. Χρήση τεχνολογίας και ηλεκτρονικών συστημάτων

Η τεχνολογία διαμορφώνει τη σημερινή βιομηχανία μεταφορών με τον εξορθολογισμό των διαδικασιών της για την ενίσχυση της δραστηριότητας. Ηλεκτρονικά συστήματα, από το GPS  και τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι τα αυτόνομα αυτοκίνητα, όλα αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα βοηθούν στη διαδικασία μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών.

Η τεχνολογία βοηθά τον κλάδο των μεταφορών να αναπτυχθεί, παράλληλα όμως συνοδεύεται από έναν μεγάλο αριθμό εγγράφων, όπως σεμινάρια κατάρτισης και εγχειρίδια. Στη συνέχεια, πρέπει να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των κανονιστικών εγγράφων σύμφωνα με τα εκάστοτε νομικά πλαίσια.

Όταν εισέρχονται σε νέες αγορές, οι εταιρείες μεταφορών, θα πρέπει να παρέχουν αυτά τα έγγραφα σε διάφορες γλώσσες ανάλογα με τη χώρα-στόχο τους. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι τελικοί πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σωστά τα προϊόντα, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς.

2. Παροχή παγκόσμιων υπηρεσιών αποστολής

Μεταφορικές εταιρείες όπως η DHL και η UPS παρατήρησαν αυξανόμενη ζήτηση για παραδόσεις παγκοσμίως και ως εκ τούτου, πρόσθεσαν νέες υπηρεσίες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών τους. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να μοιράζονται τα έγγραφα αποστολής τους με πελάτες, επιχειρήσεις και τις τοπικές αρχές ανά τον κόσμο.

Εδώ έρχεται στο προσκήνιο η μετάφραση για τις εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας, μεταφράζοντας τα τεχνικά έγγραφα που απαιτούνται για την προσφορά υπηρεσιών μεταφοράς παγκοσμίως. Δεδομένου ότι κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανονισμούς, τελωνειακούς κανόνες και νόμους, αυτή η διαδικασία μετάφρασης απαιτεί τοπική προσαρμογή των κειμένων. Με γνώση των τοπικών κανονισμών εις βάθος, οι εταιρείες μπορούν να ελέγξουν προσεκτικά το περιεχόμενο και τη διατύπωση για να διασφαλίσουν ότι τα έγγραφα είναι σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους νόμους.

Παρέχοντας τα απαραίτητα έγγραφα στην τοπική γλώσσα, η μετάφραση βοηθά στην όλη διαδικασία στα τελωνεία και διασφαλίζει ότι τα δέματα παραδίδονται γρήγορα. Επιπλέον, η τοπική προσαρμογή απλοποιεί περαιτέρω τη διαδικασία για να αποφευχθούν τυχόν παρανοήσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια υψηλής ποιότητας υπηρεσία αποστολής που παρέχει προϊόντα στους πελάτες χωρίς επιπλοκές.

3. Αύξηση παγκόσμιας παρουσίας

Η μετάφραση ιστότοπων καθιστά το περιεχόμενο πιο προσιτό στις εταιρείες logistics και σε άλλους πελάτες παγκοσμίως. Όταν οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μια συγκεκριμένη γλώσσα, μπορούν να βεβαιωθούν ότι κατανοούν με σαφήνεια τις πληροφορίες και να κάνουν κράτηση για τις σωστές υπηρεσίες μεταφοράς. Μεταφράζοντας τον ιστότοπό σας, τον κάνετε πιο προσιτό και φιλικό προς τον χρήστη με αποτέλεσμα την αύξηση επισκεψιμότητας και περισσότερους πελάτες.

Λαμβάνοντας μια μετάφραση υψηλής ποιότητας από ένα μεταφραστικό γραφείο, οι εταιρείες logistics μπορούν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Η μετάφραση των ιστοσελίδων σας σάς επιτρέπει να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες των πελατών σας και να παρέχετε σαφείς πληροφορίες που μπορούν να κατανοήσουν.

Επιπλέον, συνεργαζόμενοι με μεταφραστές που ειδικεύονται σε πολύγλωσσες υπηρεσίες SEO, μπορείτε να αυξήσετε ακόμη περισσότερο την παγκόσμια παρουσία σας. Κατά τη μετάφραση ενός κειμένου, οι λέξεις-κλειδιά σπάνια είναι μια απλή μετάφραση. Αντίθετα, πρέπει να ερευνήσουμε και να λάβουμε υπόψη τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι αναζητούν αντικείμενα, οι οποίοι διαφέρουν μεταξύ πολιτισμών και γλωσσών.

Μπορεί επίσης οι λέξεις-κλειδιά να λειτουργούν σε μια συγκεκριμένη πρόταση για το κείμενο προέλευσης, αλλά να μη ταιριάζουν σε αυτήν τη θέση για το κείμενο-στόχο. Ένας ειδικός σε θέματα SEO θα μπορεί να επιλέξει τις λέξεις-κλειδιά και στη συνέχεια να τις επεξεργαστεί ξανά στο κείμενο. Με αυτό τον τροπο, το αποτέλεσμα είναι ένα περιεχόμενο που ακούγεται φυσικό στον αναγνώστη ενώ συμβάλλει στην ενίσχυση της κατάταξής σας στις πρώτες σελίδες αναζήτησης της google. Αυτό θα αυξήσει περαιτέρω την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου σας, αυξάνοντας έτσι την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας σας.

Γιατί να επιλέξετε να συνεργαστείτε με την Intertranslations;

Αν θέλετε να επεκταθείτε στην παγκόσμια αγορά, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό. Στην Intertranslations, διαθέτουμε ομάδα επαγγελματιών μεταφραστών και διερμηνέων που εργάζονται σε 40 διαφορετικές γλώσσες. Για το έργο σας, επιλέγουμε μεταφραστές που είναι φυσικοί ομιλητές της γλώσσας-στόχου σας και ειδικούς στον τομέα σας.

Οι τεχνικοί μας μεταφραστές θα βοηθήσουν στη μετάφραση των εγγράφων σας για να κάνουν την τεχνολογία και τις υπηρεσίες μεταφοράς σας πιο προσιτές σε ένα παγκόσμιο κοινό. Επιπλέον, διασφαλίζουμε ότι το κείμενο σέβεται την κουλτούρα του κοινού-στόχου σας, δημιουργώντας μια θετική εικόνα της επωνυμίας στη νέα σας αγορά, προωθώντας τις ενέργειες μάρκετινγκ σας παγκοσμίως προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όσον αφορά στη μετάφραση του ιστότοπού σας, διαθέτουμε επίσης μια ομάδα ειδικών μεταφράσεων τοπικής προσαρμογής και SEΟ, οι οποιοι προσαρμόζουν το περιεχόμενο του ιστότοπου στη γλώσσα της αγοράς-στόχου, διατηρώντας παράλληλα την εικόνα της επωνυμίας σας. Τα τελευταία 25 χρόνια, παρέχουμε υπηρεσίες μετάφρασης και τοπικής προσαρμογής υψηλής ποιότητας για πολλούς ιστότοπους που λαμβάνουν υψηλή επισκεψιμότητα παγκοσμίως. Η ομάδα μας διαθέτει την τεχνογνωσία που απαιτείται για τη μετάφραση και ενημέρωση οποιουδήποτε περιεχομένου στον ιστότοπό σας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κατάταξής σας και στην επέκταση της αναγνωρισιμότητας σας σε νέες αγορές.

Αφοσιωμένοι στο να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία, δεσμευόμαστε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες για την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών. Επικοινωνήστε με την ομάδα μας και ζητήστε δωρεάν προσφορά τώρα!

> Επικοινωνήστε με έναν σύμβουλο μεταφράσεων <

Δείτε το νέο white paper   
Ζητήστε Προσφορά
Scroll to Top