Ποιοτικές Μεταφράσεις και Βιομηχανία Ιατρικών Συσκευών

Ζητήστε Προσφορά

Συζητήστε το έργο σας με έναν ειδικό

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 20 files.
Υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων: .pdf, .docx, .doc, .xlsx, .xls, .pptx, .ppt, .zip, .rar και εικόνες.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος κάθε αρχείου είναι 20MB.
Λονδίνο Παρίσι Αθήνα

Την εποχή της παγκοσμιοποίησης, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη η ανάγκη για μετάφραση σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας ιατρικών συσκευών. Νέα φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα λανσάρονται συνεχώς σε διεθνή κλίμακα, ενώ περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν και ζουν σε νέες χώρες. Σε αυτό το παγκοσμιοποιημένο πλαίσιο, η μετάφραση επιτρέπει στους επαγγελματίες της υγείας να συνεχίσουν να παρέχουν την βέλτιστη ποιότητα στην φροντίδα των ασθενών.

Λόγω της πολυπλοκότητας της ορολογίας του ιατρικού κλάδου, οι μεταφράσεις αυτές πρέπει να γίνουν από επαγγελματίες μεταφραστές εξειδικευμένους στον ιατρικό τομέα. Μία μεταφραστική εταιρεία με μεταφραστές εξειδικευμένους στον ιατρικό τομέα είναι η ιδανική επιλογή, καθώς εκτός από το εξειδικευμένο προσωπικό θα χρησιμοποιήσει και εξειδικευμένα μεταφραστικά εργαλεία CAT που θα βοηθήσουν και στην ομοιογένεια των κειμένων αλλά και στη μείωση του κόστους.

Τι εννοούμε με τον όρο βιομηχανία ιατρικών συσκευών;

Ιατρική συσκευή θεωρείται οτιδήποτε χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς. Αυτό μπορεί να είναι ένα όργανο, μια συσκευή, εξοπλισμός, υλικό, εμφύτευμα ή προϊόν, συμπεριλαμβανομένων των αξεσουάρ και του λογισμικού. Αυτά τα είδη μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή σε συνδυασμό και αποκλείουν ύλες ανθρώπινης προέλευσης. Επιπλέον αυτά τα είδη δεν βασίζονται στην προσβολή του ανθρώπινου σώματος μέσω φαρμακολογικών, ανοσολογικών ή μεταβολικών μέσων.

Αποτελούμενη από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η αγορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων αποτελεί μέρος ενός κλάδου που συνεχώς καινοτομεί. Ως εκ τούτου, αυτή η ποικιλόμορφη βιομηχανία καλύπτει πλέον περισσότερους από 20.000 διαφορετικούς τύπους προϊόντων που χρησιμοποιούνται στον ιατρικό τομέα. Αυτά κυμαίνονται από αναλώσιμα μιας χρήσης (όπως επιδέσμους) και εξοπλισμό (όπως νοσοκομειακά κρεβάτια), έως αντιδραστήρια, εμφυτεύματα και βηματοδότες.

Γιατί να μεταφράσετε τα έγγραφα της ιατρικής σας συσκευής;

Οι ιατρικές μεταφράσεις καλύπτουν αρκετούς τομείς στον ευρύτερο ιατρικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της μετάφρασης κειμένων ιατρικών συσκευών. Η μετάφραση αυτών των εγγράφων διαδραματίζει ζωτικό ρόλο βοηθώντας τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να παρέχουν την απαραίτητη θεραπεία στους ασθενείς που βρίσκονται υπό τη φροντίδα τους με τους δύο ακόλουθους τρόπους:

  1. Καθώς ο κλάδος των ιατρικών συσκευών είναι ένας από τους πιο καινοτόμους, η ιατρική μετάφραση έχει καταστεί απαραίτητη για να επιτρέψει στους επαγγελματίες υγείας να έχουν πρόσβαση στις τελευταίες εξελίξεις. Αυτό τους επιτρέπει να κατανοούν και να προσφέρουν τις πιο σύγχρονες διαθέσιμες θεραπείες, βοηθώντας τους να παρέχουν αποτελεσματική φροντίδα στους ασθενείς τους.
  2. Εκτός από την πρόσβαση σε καινοτομίες, η μετάφραση τους βοηθά επίσης να επικοινωνούν αποτελεσματικά με ασθενείς με διαφορετικό υπόβαθρο. Όταν οι γιατροί και οι ασθενείς μιλούν διαφορετικές γλώσσες, οι μεταφράσεις παρέχουν στους ασθενείς σαφείς οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με κινδύνους ή παρενέργειες.

Ποιες είναι οι συνέπειες μιας μετάφρασης χαμηλής ποιότητας στη βιομηχανία ιατρικών συσκευών; 

Μια μετάφραση κειμένων για ιατρικές συσκευές πρέπει να είναι ακριβής τόσο ως προς τη σημασία όσο και ως προς την ορολογία, καθώς ένα μόνο μεταφραστικό λάθος μπορεί να έχει πραγματικά καταστροφικές συνέπειες. Ακόμη και η παραμικρή ανακρίβεια μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη χρήση της συσκευής από τον ιατρό ή χορήγηση λανθασμένης δόσης φαρμάκου. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο σοβαρές, ενδεχομένως ακόμη και μοιραίες επιπλοκές στην υγεία των ασθενών.

Το ίδιο ισχύει και για κάθε ιατρική συσκευή που χρησιμοποιείται από τον ίδιο τον ασθενή. Εάν η ετικέτα της συσκευής περιέχει λάθη στις οδηγίες, τις προειδοποιήσεις, τις προφυλάξεις ή τις πληροφορίες για την αποθήκευση, τότε αυτό θα μπορούσε να θέσει το άτομο σε κίνδυνο.

Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές έχουν την ευθύνη να επιλέξουν έναν επαγγελματία μεταφραστή που ειδικεύεται στις μεταφράσεις ιατρικών συσκευών.

Γιατί πρέπει να συνεργαστείτε με μία μεταφραστική εταιρεία;

Κατά τη μετάφραση ιατρικών εγγράφων, η χρήση ακριβούς ορολογίας είναι απαραίτητη. Ως εκ τούτου, η ιατρική μετάφραση απέχει πολύ από την απλή αναπαραγωγή του πρωτότυπου εγγράφου και θεωρείται ένα εξαιρετικά τεχνικό και επιστημονικό έργο.

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε έναν επαγγελματία μεταφραστή και να αποφύγετε τις συνέπειες μιας λανθασμένης μετάφρασης είναι να συνεργαστείτε με μία μεταφραστική εταιρεία. Είτε χρειάζεστε γραπτή μετάφραση, απομαγνητοφώνηση, ταυτόχρονη διερμηνεία ή αναθεώρηση κειμένου, οι μεταφραστικές εταιρείες διαθέτουν ομάδες επαγγελματιών μεταφραστών που ειδικεύονται στον ιατρικό τομέα.

Εκτός από τη συνεργασία με ειδικούς, μία μεταφραστική εταιρεία θα έχει επίσης πρόσβαση σε μεταφραστικές τεχνολογίες αιχμής που μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση των μεταφράσεων βελτιώνοντας παράλληλα την ακρίβεια. Τα εργαλεία μετάφρασης με τη βοήθεια υπολογιστών (CAT) είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διασφαλίσετε την ποιότητα των μεταφράσεων σας, ενώ παράλληλα μειώνετε το κόστος.

Τα εργαλεία CAT δημιουργούν μεταφραστικές μνήμες και γλωσσάρια από προηγούμενα έργα. Στη συνέχεια, όταν ξεκινά ένα νέο έργο, το λογισμικό εντοπίζει αυτόματα οποιοδήποτε τμήμα κειμένου είναι όμοιο σε μια προηγούμενη μετάφραση και το χρησιμοποιεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατηρείται η ορολογία συνεπής σε όλα τα έγγραφά σας, επιταχύνει την όλη διαδικασία και μειώνει το κόστος των μεταφράσεων καθώς δεν χρειάζεται να μεταφραστεί ξανά κάτι το οποίο έχει ήδη μεταφραστεί στο παρελθόν.

Τι είδους περιεχόμενο πρέπει να μεταφράσετε;

Στη βιομηχανία ιατρικών συσκευών, ο όγκος του περιεχομένου που χρειάζεται να μεταφραστεί – από οδηγίες για συσκευές και εξοπλισμό μέχρι ιατρικές εκθέσεις, επιστημονικά φυλλάδια και ερευνητικά αποτελέσματα – είναι πολύ μεγάλος. Η μετάφραση των παραπάνω, όμως, επιτρέπει σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, από το ευρύ κοινό έως τους επαγγελματίες υγείας και τους φορείς πιστοποίησης, να κατανοήσουν το περιεχόμενό σας.

Εάν θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις των ιατρικών σας συσκευών, τότε ίσως πρέπει να εξετάσετε και το ενδεχόμενο μετάφρασης του ιστότοπού σας. Σε συνδυασμό με την τοπικοποίηση, αυτό θα βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη και θα καταστήσει το περιεχόμενό σας, και συνεπώς τα προϊόντα σας, προσβάσιμα σε ευρύτερο κοινό.

Πρότυπο ISO 13485 για ιατρικά προϊόντα

Το πρότυπο ISO 13485 προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τους κατασκευαστές ιατρικών συσκευών. Αυτό το διεθνές πρότυπο ισχύει για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από το εάν βρίσκονται ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απαιτεί από οποιονδήποτε παρέχει ιατρικές συσκευές και σχετικές υπηρεσίες να λαμβάνει υπόψη τις ρυθμιστικές απαιτήσεις που ισχύουν για κάθε χώρα.

Το πρότυπο ISO 13485 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρότυπα στον τομέα και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε προμηθευτές όσο και σε κατασκευαστές. Ως εκ τούτου, μπορείτε επίσης να βρείτε μεταφραστικές εταιρείες πιστοποιημένες κατά ISO 13485.

Στην Intertranslations, στοχεύουμε να παρέχουμε ποιοτικές μεταφράσεις ιατρικών συσκευών σε συνεργασία με κατασκευαστές ιατρικών συσκευών. Τηρώντας αυτό το διεθνές πρότυπο και ακολουθώντας ένα αυστηρό σύστημα διαχείρισης ποιότητας, παρέχουμε μεταφράσεις ιατρικών συσκευών που πληρούν τις απαιτήσεις των πελατών και των κανονιστικών ρυθμίσεων.

Τελικές σκέψεις

Οι ανάγκες για μετάφραση στη βιομηχανία ιατρικών συσκευών έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω της παγκοσμιοποίησης. Στον ιατρικό τομέα, αυτό επιτρέπει στους επαγγελματίες υγείας να έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες εξελίξεις, ενώ τους παρέχει τα εργαλεία που χρειάζονται για να επικοινωνούν με όλους τους ασθενείς.

Δεδομένης της σημασίας της μετάφρασης των ιατρικών συσκευών και των πιθανών συνεπειών μιας μετάφρασης κακής ποιότητας, συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη συνεργασία με μία αξιόπιστη μεταφραστική εταιρεία όπως η Intertranslations. Διαθέτοντας ομάδες έμπειρων μεταφραστών στις μεταφράσεις ιατρικών συσκευών, εστιάζουμε στο να παρέχουμε στους εταιρικούς πελάτες μας υπηρεσίες μετάφρασης ιατρικών συσκευών υψηλής ποιότητας. Σε συνδυασμό με τα κορυφαία στον κλάδο μας πρότυπα διαχείρισης ποιότητας και την ανθρωποκεντρική εξυπηρέτηση του πελάτη, μας εμπιστεύονται πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και βιοϊατρικής στον κόσμο.

Θέλετε  να μεταφράσετε τα έγγραφα της ιατρικής συσκευής σας; Επικοινωνήστε με την ομάδα μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές για τα επόμενα βήματά σας.

Δείτε το νέο white paper   
Ζητήστε Προσφορά
Scroll to Top