Ποια είναι τα οφέλη της μεταγραφής των podcasts σας;

Ζητήστε Προσφορά

Συζητήστε το έργο σας με έναν ειδικό

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 20 files.
Υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων: .pdf, .docx, .doc, .xlsx, .xls, .pptx, .ppt, .zip, .rar και εικόνες.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος κάθε αρχείου είναι 20MB.
Λονδίνο Παρίσι Αθήνα

Κατά τη δημιουργία podcast, η μεταγραφή ήχου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε ένα ευρύτερο κοινό χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο. Αυτό καθιστά τη μεταγραφή μια οικονομικά αποδοτική λύση για την προσέγγιση περισσότερων ατόμων. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι είναι τα podcast και η μεταγραφή και τα οφέλη από την ένωση αυτών των δύο.

Τι ακριβώς είναι ένα podcast;

Η λέξη «podcast» είναι ένας συνδυασμός των αγγλικών λέξεων «iPod» και «μετάδοση». Πρόκειται για μια ηχητική έκδοση μιας ανάρτησης ιστολογίου (blog post). Αυτό το ηχητικό περιεχόμενο μπορεί να αναρτηθεί σε τακτικά ή μη διαστήματα σε διάφορες πλατφόρμες. Οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν επεισόδια podcast πολλές φορές και να έχουν σταθερή πρόσβαση ανεξάρτητα από το πότε μεταδόθηκε για πρώτη φορά.

Ενώ τα podcast είναι παραδοσιακά σε μορφή ήχου, ένας νέος τρόπος δημιουργίας podcasts εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Τα podcast μπορούν πλέον να αναφέρονται και σε αρχεία βίντεο, και αυτά είναι γνωστά ως βίντεο podcast ή «vodcasts».

Τι είναι η μεταγραφή;

Η μεταγραφή ήχου και βίντεο – ή απλώς μεταγραφή – είναι η διαδικασία καταγραφής όσων λέγονται σε ηχογραφήσεις ή βίντεο. Αυτό μπορεί να γίνει για podcast, αλλά και συνεντεύξεις, συνέδρια ή συναντήσεις. Ως εκ τούτου, η μεταγραφή είναι μια τεχνική που καθιστά το ηχητικό περιεχόμενο προσβάσιμο σε ένα ευρύτερο κοινό αλλάζοντας το μέσο.

Οι διαφορετικοί τύποι μεταγραφής περιλαμβάνουν:

  • Μεταγραφή κατά λέξη

Αυτό περιλαμβάνει τη μετατροπή του προφορικού περιεχομένου ενός αρχείου ήχου σε κείμενο, καταγράφοντας κάθε λέξη ακριβώς όπως ομιλείται. Δεδομένου ότι αυτό είναι πιο χρονοβόρο, είναι ένας από τους πιο ακριβούς τύπους μεταγραφής.

Η κατά λέξη μεταγραφή χρησιμοποιείται συχνά όταν η συμπεριφορά του ομιλητή είναι εξίσου σημαντική με το λεκτικό κείμενο, όπως αστυνομικές έρευνες και δικαστικές υποθέσεις.

  • Επεξεργασμένη μεταγραφή

Πρόκειται για μια παραλλαγή της κυριολεκτικής μεταγραφής, που το αρχείο ήχου μετατρέπεται σε κείμενο δίχως τυχόν περιττούς θορύβους, όπως γέλιο. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει επίσης ελαφριά επεξεργασία για τη διόρθωση της γραμματικής και είναι ένα δημοφιλές στυλ μεταγραφής.

Η ευφυής κατά λέξη μεταγραφή χρησιμοποιείται συνήθως όταν η σημασία είναι πιο σημαντική, όπως ιατρικές διαγνώσεις και ερευνητικές συνεντεύξεις.

Τα πλεονεκτήματα της μεταγραφής

1. Μεγαλύτερη προσβασιμότητα

Η μεταγραφή αυξάνει την προσβασιμότητα του περιεχομένου σας, δίνοντας στο κοινό σας την επιλογή να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές μορφές. Δεν μπορούν όλοι να ακούνε συνεχώς ήχο και επομένως, με το να υπάρχει επιλογή επίσης να υπάρχει ίδιο κείμενο, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εντελώς νέες εμπειρίες χρηστών, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο.

2. Μεγαλύτερο κοινό

Αυτή η μεγαλύτερη προσβασιμότητα σάς επιτρέπει επίσης να προσελκύσετε νέους ακροατές, καθιστώντας το podcast σας προσβάσιμο σε κοινό που διαφορετικά θα ήταν απρόσιτο. Για παράδειγμα, άτομα με δυσκολίες ακοής, άτομα που προτιμούν το διάβασμα ή απλά δεν τους αρέσει να ακούν podcast.

3. Βελτίωση στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης

Οι μηχανές αναζήτησης ευκολότερα θα ταξινομήσουν το γραπτό περιεχόμενο σε σχέση με τον ήχο και το βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι η μεταγραφή του ηχητικού περιεχομένου σας, κάνει τα podcast σας ανταγωνιστικότερα βελτιώνοντας την θέση τους στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη προβολή τους και την περισσότερη οργανική – δωρεάν – επισκεψιμότητα. Οι μεταγραφές μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στη δημοσιότητα και τη δημιουργία συνδέσμων (links), διευκολύνοντας τους άλλους να παραθέσουν αποσπάσματα από τα podcast σας για προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πώς μεταγράφετε podcast;

Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά στη μεταγραφή των ηχογραφήσεων των podcast σας και η πιο προφανής είναι να το κάνετε χειροκίνητα μόνοι σας. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά χρονοβόρο ανάλογα με το μέγεθος του podcast, την ποιότητα και τη σαφήνεια της ομιλούμενης γλώσσας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένο λογισμικό με αναγνώριση φωνής για αυτοματοποιημένες μεταγραφές. Το μειονέκτημα σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι απαιτεί εξειδικευμένη γνώση για τη χρήση των προγραμμάτων και μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα ανάλογα με την ποιότητα του ήχου.

Τέλος, υπάρχουν οι εταιρείες που ειδικεύονται στη μεταγραφή ήχου και βίντεο. Αυτές προσφέρουν υπηρεσίες που συνδυάζουν σύγχρονο λογισμικό και εξειδικευμένο προσωπικό ακριβείς μεταγραφές. Μπορούν επίσης να προσφέρουν διαφορετικούς τύπους υπηρεσιών μεταγραφής ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Η καλύτερη επιλογή για εσάς εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θέλετε να επιτύχετε. Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μεταγραφή σας, τότε η συνεργασία με μια εταιρεία θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Επαγγελματικές υπηρεσίες μεταγραφής

Στην Intertranslations, συνδυάζουμε έξυπνο λογισμικό με ειδικούς στην δημιουργία podcast ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες μεταγραφής. Διαθέτουμε μια σειρά διαφορετικών λύσεων και έτσι μπορούμε να επιλέξουμε την καλύτερη κατά περίπτωση. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα ευρύτερο κοινό ή να βελτιώσετε την κατάταξη της μηχανής αναζήτησής σας, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.

> Επικοινωνήστε με έναν σύμβουλο μεταφράσεων <

Δείτε το νέο white paper   
Ζητήστε Προσφορά
Scroll to Top